Jag har som jag tidigare nämnt lyckats få ner mina idéer i ett dokument. Det har gett mig energi och förmågan att rangordna och prioritera.


Jag har en stark dröm om att skriva och illustrera barnböcker. Jag har hört genom åren att detta är var och varannans dröm. Att det är få som går från dröm till verklighet.

Jag vill verkligen försöka! Verkar inte det lättaste att bli utgiven och processen kan nog ta tid. Men bråttom har jag inte.

Jag har under några dagar påbörjat det skriftliga innehållet till en barnbok. Idag skrev jag klart den. Med vetskapen om att det med största sannorlikhet kommer ändras flera gånger om innan texten verkligen sitter. Men grunden är lagd! Research har jag självklart gjort innan skrivandet påbörjades så nu blir det till att börja illustrera. Jag ser redan de flesta illustrationerna i mitt huvud. Men det kan ju hända att det blir ändring när de väl skapas. Temat på boken är lite speciellt så jag kommer behöva söka upp personer med erfarenhet i ämnet innan boken kan skickas till förlag. Just så jag inte missat något viktigt osv.

Men först det riktigt roliga, att illustrera! Vet för övrigt inte hur jag ska göra under processens gång vad gäller att uppdatera sociala medier med bilder från mitt projekt. Får tänka lite på det.

Något jag lärde mig under studierna på högskolan var att man inte alltid har möjlighet att vänta in den rätta känslan. Den där känslan av skaparlust, det är den jag pratar om. Visst är det helt underbart när den väl infinner sig. Känslan av att skapa och kreativiteten flödar. När jag väl är där känner jag mig väldigt harmonisk och lycklig. Jag blir som i en egen bubbla och glömmer både tid och rum.
 
Den där rätta känslan är ju tyvärr inte konstant och skulle jag alltid gå efter den då skulle jag inte fått mycket gjort under tiden på höskolan. Förmågan att skapa idéer och sedan genomföra dem är ett lyckorus i sig. Ja, helt fantastiskt roligt! Jag lärde mig under studierna att särskilja på att infinna den rätta känslan och idégenerering.
 
Jag känner även att den där rätta känslan mer hör till konstens uttryck. Vad gäller övriga delar inom tex yrken som grafisk designer osv så är det ett arbete som ska uttryckas kommunikativt. Ord och bild ska riktas till målgruppen. Då är den där rätta känslan fel uttryck, då känner jag mer en allmän glädje över att jag hittat rätt.
 
Just do it och ta tillvara på den där underbara skaparglädjen när den väl infinner sig!

Idéer har jag gott om. De simmar konstant runt i mitt huvud. Ibland försvinner de och ersätts med något bättre. Ibland utvecklar jag idéerna. Allt sker dock i mitt huvud med en tanke om att "detta ska jag göra! - någon gång".


Jag har lärt mig massor under mina tre år på högskolan. Åren har gett mig kunskap och ännu mer idéer på saker att skapa och illustrera. Under studierna var det nödvändigt att tänka "sen, när studierna är klara då Kan jag skapa denna idé".

Nu är jag ju där! Jag har inget sen. Jag är där! Där jag har möjlighet att verkligen förverkliga mina idéer. Och idéerna fortsätter komma! Gamla som nya idéer simmar runt i mitt huvud och jag känner att det är dags att förtydliga dem.

Säg att jag får en idé om att rita en katt. Den idén blandat med idéer som att rita en blomma, skapa mönster osv osv. De idéerna är härliga och jag blir glad av känslan av min fantasi. Men som sagt, nu är jag Där! Där då jag verkligen kan utföra dessa idéer! Men då istället för att skapa dem så vet jag inte vart jag ska börja? För det handlar ju inte bara om att just rita en katt för mig. Det är även material, utförande, storlek mm mm.

Så, jag ska inom en snar framtid försöka få ner mina idéer i ett dokument. För jag tror det kan underlätta. Varje idé ska jag utveckla så pass att jag vet exakt vad jag behöver för att skapa den.

Min förhoppning med detta är att jag dels underlättar min hjärna. Vilket nog kan vara behövligt emellanåt, mamma till två barn som jag är. Men framför allt för att få en tydligare helhetsbild av mina idéer. Kanske de tillsammans kan skapa en gemensam helhet? Eller spretar varje idé sin egen väg? Jag hoppas även på att lyckas rangordna idéerna. Inte slaviskt. Men till viss mån för att som sagt, få dem gjorda! Dock kommer beställningar alltid komma först och gå före i skapande kön. Som det ser ut just nu är det fyra beställningar som ligger och väntar. Ska bli roligt att sätta fart med dem. Men jag behöver först och främst strukturera upp min helhet för att lyckas fokusera till 100% på varje enskild beställning.